Reiser til England på 20 års jubileumstur - 15.02.2014

Torsdag 1. mai reiser Barlia Fotballklubb til London på jubileumstur. Der skal 20-åringen feire seg sjølv med fotball og mykje moro. Odd Sveinung, som er reiseleiar, kan fortelle at han har jobba lenge med turførebuingane.

- Bak en hver suksessrik tur så ligger det naturligvis måneder og år med arbeid. Denne ideen ble vel knekt ut i en dyp telefonsamtale med Direktør Sørå medio juni.

Kvifor er du reiseleiar?
- Lokalkjennskap er alfa og omega for en vellykket tur, derfor falt det seg naturlig for meg å ta ansvaret. I tillegg så reiser selvfølgelig reiseleder gratis, så det er vel all motivasjon en ekte sunnmøring trenger?

Kor skal laget bo?
- Like i nærheten av London Tower. I en av Londons flotteste Penthouse. Med seks soverom og to bad er det plass til heile laget. (Sjå bilder til høgre).

Blir det eit stramt tidsskjema på turen?
- En viktig post i programmet er tid til fri sosialisering i det "frie Barlia-rommet", der nye gode ideer blir født og verdensproblem blir løst over en lav sko!

Kva ser du for deg av aktivitetar?

- PUB, fotball og anna høgkultur.

Blir det BFK sin første kamp på utenlandsk jord?
- Her er eventmanageren dypt inne i forhandlinger med flere lokale lag, så vi håper at vi får til dette.

Skal laget sjå fotballkamp/ar?
- Som seg hør og bør på tur til England må fotballkamper bivånes. Det ser ut som horden trekker mot Brentford - Stevenage (mye kultur i og rundt banen), mens ei annen gruppe skal se Crystal Palace mot Looserpool.

Blir det lysskye aktivitetar på kveldstid?
- Med tanke på forsamlinga som reiser så kan jeg aldri tenke meg at lysskye aktiviteter vil bli gjennomført......

Kva oppgåver skal åndeleg rettleiar Martin Jelle Sylte ha på turen?
- Sørge for at samtlige til en kvar tid har ei rein supermanntruse tilgjenglig.

Er reiseleiar ei rolle som passar deg?
- Arbeidserfaringa mi tatt i betraktning burde jeg klare å holde styr på et program og 14 menn, men denne gemene hop byr på helt nye utfordringer som jeg tror ingen kan fullstendig forberedes på. Framtida vil vise om jeg klarer å ri av denne stormen.